Als je een bovengemiddelde lengte hebt, dan weet je hoe lastig het kan zijn om een adequaat bed te vinden. Veel bedden hebben namelijk een standaard afmeting en zijn niet volledig geschikt voor mensen met een bovengemiddelde lengte. Vooral met het oog op de betaalbaarheid wordt het doorgaans een flinke klus om een goed bed te vinden. Afgezien van het bed speelt ook het matras een belangrijke rol. Graag vertellen we je meer over het handmatig ontwikkelen van boxsprings. Dit betekent maatwerk en dus ook mogelijkheden voor lange mensen.

De beperkingen van standaard afmetingen

De meeste bedden hebben een lengte die tot 210 of 220 centimeter gaat. Voor de meeste mensen volstaat deze lengte, maar voor een gedeelte voldoet deze lengte echter niet. Juist voor deze groep is het lastig om een geschikte oplossing te vinden. En als er al een oplossing wordt geboden dan is het haast onbetaalbaar. Het zou daarom prettig zijn als er een op maat oplossing kan worden geboden. Een boxspring die volledig op maat wordt gemaakt. Boxspringfabriek maakt alle boxsprings volledig met de hand waardoor deze oplossing ineens werkelijkheid wordt.

De rol van het matras

Net als een bed beschikt een matras vaak ook een standaard lengte. Een factor waar echter rekening mee moet worden gehouden bij de keuze van een matras is de lichaamsbouw. Niet alleen het langer maken van het matras volstaat. Een goed matras houdt rekening met de fysieke kenmerken en voorkeuren van eenieder. Houd je bijvoorbeeld van een hard matras of juist een zacht matras? Ben je zwaar of een lichtgewicht? Waarschijnlijk ben je vanwege de bovengemiddelde lengte ook een stuk zwaarder. Bij de keuze van een matras is het belangrijk om voor een oplossing te gaan die op lange termijn een uitkomst biedt. Ga dus voor kwaliteit. Dit zal in eerste instantie wellicht iets duurder zijn, maar zal op lange termijn een betere oplossing bieden.

En de kostprijs?

Boxspringfabriek zorgt graag voor een eerlijke en betaalbare oplossing. Omdat de boxspring in eigen fabriek en volledig met de hand worden gemaakt zijn we in staat om de kosten beperkt te houden. Hierdoor kunnen we een betaalbare prijs rekenen. De klant staat namelijk centraal. We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken en gezamenlijk naar het gewenste eindresultaat te werken.

» Ben je benieuwd geworden naar de diverse mogelijkheden? Neem contact met ons op voor gericht advies en we zorgen graag voor een op jou afgestemde oplossing.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek