Voor de mensen die denken dat een witte slaapkamer enigszins saai is, hebben het mis. De witte kleur geeft de slaapkamer meer rust en een schoon gevoel. Velen van ons hebben dat nodig, vooral na een hectische dag op het werk. Even lekker bijkomen op de slaapkamer om de dag af te sluiten. Wit past uitstekend in combinatie met verschillende stijlen zoals romantisch, modern, strak, rustiek en landelijk. Hoe je met de kleur wit een ideale lichte slaapkamer creëert lees je in ons blogartikel van vandaag.

Alleen wit

Begin met het wit schilderen van alle wanden in de slaapkamer. Qua vloer kun je gaan voor een lichte variant, zoals een white wash vloer. Een andere optie is een licht houten vloer, zoals eiken. Ga bij de aankleding van raambekleding, bedtextiel en en een vloerkleed tevens voor een lichte tint. Denk hierbij met name aan aardetinten; beige, zand en wit. Zo blijft de uitstraling lekker fris en krijg je in de slaapkamer een luxueus hotelgevoel. Dankzij de verscheidenheid in materialen zorg je voor een speels geheel, terwijl het tegelijkertijd luxe uitstraalt. In aanvulling hierop is een wit en volledig effen dekbedovertrek een nette aanwinst. Zorg voor een dekbed dat kwaliteit uitstraalt, net als strakke kussens en plaids. Deze zorgen voor een extra luxe uitstraling van het bed zelf. Op het gebied van accessoires maak je de keuze voor minimaal. Slechts een paar kaarsen, verse bloemen en een nette lamp volstaan.

Wit en een ander vleugje

Wil je een overwegend witte kamer, maar wel in combinatie gebruiken met andere kleuren? Gebruik dan naast de basiskleur wit ook pasteltinten, zoals zacht groen, beige, roze en blauw. Deze kalme kleuren staan ook bekend om hun rustige uitstraling. Een handige uitkomst hierbij is om een wand in een pasteltint te schilderen, zoals de wand achter jouw boxspring. Ook kun je kiezen voor pasteltinten in de accessoires en het bedtextiel. Zorg daarbij voor de juiste balans door alles in dezelfde kleur tonen te houden.

Wit in combinatie met natuurlijke materialen

De combinatie van wit en natuurlijk materialen zorgt voor een frisse en landelijke slaapkamer. Je begint met een neutrale basis waarbij de muren licht gekleurd zijn, evenals de kozijnen en het plafond. Dit is belangrijk om in een later stadium voor een passende combinatie te zorgen met verschillende kleuren en materialen. Wanneer de basis gereed is kun je spelen met de vloer. De meest geschikte vloer is die van hout. Met laminaat kun je overigens voor dezelfde uitstraling zorgen. Gebruik in de gordijnen en het bedtextiel vooral veel katoen. Combineer dit met wol en warme materialen om een speels en warme sfeer te creëren. Qua accessoires raden we aan om voor hout, wollen kleden, katoenen sierkussens, rieten manden en een natuurlijke decoratie te gaan. Laatstgenoemde kun je doen door frisse bloemen en gedroogde takken op te nemen in de slaapkamer. Al met al zorg je voor een sfeervolle landelijke en natuurlijke slaapkamer.

» Wil je meer tips om voor een mooie witte slaapkamer te zorgen? Onze specialisten zorgen graag voor gericht advies.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek