Boxspringfabriek productieproces boxspring

Vaak worden boxsprings gekozen vanwege de gave uitstraling en het verhoogde comfort. Er gaat echter een heel productieproces aan vooraf voordat deze uiteindelijke gewenste combinatie kan worden bewerkstelligd. Bij Boxspringfabriek kiezen we er bewust voor om al onze boxsprings handmatig te produceren. Het eerste lapje stof tot aan de uiteindelijk opgeleverde boxspring wordt volledig handmatig en in de eigen fabriek samengesteld. Dit is een tijdrovend proces waarbij veel precisiewerk gepaard gaat. Zodat jij uiteraard lekker kunt genieten van die verbeterde nachtrust. Graag leggen we je uit hoe de boxspring aan zowel de binnenkant als de buitenkant is samengesteld.

Het innerlijk is altijd belangrijk

Aan de binnenzijde van het onderstel zit in eerste instantie de binnenvering, welke midden in het matras zit. De binnenvering vormt de kern, oftewel de belangrijke basis van de boxspring. Honderden metalen veren zorgen gezamenlijk voor het fundament van de boxspring. Deze veren zijn afgedicht met een prettige beschermlaag van materialen zoals paardenhaar of wol.  Het overige gedeelte van de binnenkant bestaat uit een holle ruimte dat tot een verbeterde ventilatie leidt. Bij elektrische boxsprings, zoals onze Sensostep boxspring, vind je hier ook een gedeelte van het mechaniek, dat voor de verstelbare functie zorgt.

Ook het uiterlijk is een belangrijke criteria

Bij de boxspring bestaat het onderstel aan de buitenzijde altijd uit de bekleding. Bij het samenstellen van de bekleding wordt vaak gekozen voor een duurzame en visueel aantrekkelijke structuurstof. De bekleding kan ook worden bevestigd aan de topper of de splittopper, in het geval van elektrische boxsprings. Het geheim van deze splittoper is dat het voor een verhoogd comfort zorgt. Het oplegmatras bestaat aan de binnenkant bestaat op haar beurt doorgaans uit verschillende types schuim. Hierbij kun je denken aan traagschuim, die meedenkt met de lichaamswarmte en zich hierop aanpast. Ook koudschuim, welke zorgt voor een verhoogde veerkracht, behoort tot de opties. Koudschuim heeft als groot voordeel dat het kuilvorming tegengaat en vaak ook vlamwereld werkt.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij Boxspringfabriek kiezen we met het oog op de kwaliteit en duurzaamheid, bewust voor een pocketveermatras. Het pocketveermatras heeft een kern welke uit vijf of zeven lagen bestaat, die allemaal afzonderlijk zijn verpakt. Deze veren werken individueel en zorgen hiermee voor een verbeterd comfort. Tot slot hebben de meeste boxsprings een hoofdbord die vaak zijn bekleed met een zacht materiaal. Een hoofdbord is vooral prettig als je voor het slapen gaan nog even rechtop wilt zitten om bijvoorbeeld televisie te kijken of een boek te lezen.

» Wil je een keertje langskomen in de boxspringfabriek om het productieproces van dichtbij mee te maken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek