Handige tips voor de boxspring keuze

Eerder hebben we een opsomming gemaakt van belangrijke richtlijnen om rekenen mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe boxspring. Denk hierbij aan onderdelen zoals het topmatras en het boxspringmatras zelf. Een boxspring kan prijzig zijn, mede vanwege de lange gebruiksduur. Voor een eenmalige investering in een boxspring kun je normaal gesproken zo’n vijftien jaar vooruit. Belangrijk hierbij is om een goede keuze te maken en de juiste specificaties te beoordelen. Met de juiste afwegingen kies je een boxspring die aansluit op jouw fysieke kenmerken en persoonlijke voorkeuren. Aanvullend op de belangrijkste richtlijnen willen we je vandaag een aantal handige additionele boxspring tips geven.

Bodem en frame

De boxspring staat bekend als een bijzonder comfortabele slaapsysteem dat doorgaans is opgebouwd uit een combinatie van verschillende onderdelen: de set van de bedbox, het matras en een eventueel aanvullend topmatras. Samenhangend hiermee zijn ook de bodem en het frame zelf van groot belang. Doe navraag of het gaat om een houten of stalen bodem. Met een stalen bodem beschikt je boxspring uiteraard veel meer stevigheid dan wanneer deze uit een houten bodem bestaat. Dezelfde vraag geldt uiteraard ook voor het frame.

Hoes

Als je een boxspring aanschaft dan streef je naar langdurig gebruik. Een boxspring is namelijk een langetermijninvestering. Doorgaans ligt die gebruiksduur op gemiddeld 15 jaar. Dankzij de met de hand productie hebben de boxsprings van Boxspringfabriek zelfs een levensverwachting van 20 tot 25 jaar. Om de gebruiksduur te kunnen verlengen dient de boxspring ook met regelmaat te worden onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan een afneembare hoes, onder andere met het oog op de ventilatie en de hygiëne. Een afneembare hoes is namelijk gemakkelijker te wassen dan een vaste hoes. Dit betekent overigens niet je een vaste hoes niet kunt wassen, maar het zou simpelweg zonde zijn als de boxspring na een paar jaar in gebruiksgemak verliest omdat deze niet meer correct schoongemaakt kan worden.

Omgevingsfactoren

Bij de keuze voor een boxspring dien je ook zorgvuldig rekening te houden met de omgevingsfactoren, in dit geval de slaapkamer. Houd er rekening mee dat de boxspring bij je slaapkamer moet passen. Denk aan het kleurgebruik, maar verder ook aan de stijl. Eventueel kun je navraag doen over de mogelijkheden om een boxspring op maat te laten maken. Op deze manier krijg je een persoonlijke boxspring die aansluit op jouw wensen en slaapkamer. Heb je eenmaal de boxspring aangeschaft? Zorg dan dat de slaapkamer leeg is zodat de boxspring er geen belemmeringen zijn bij de plaatsing van de boxspring.

Correct onderhoud van de boxspring

Net als alle nieuwe materialen, kan een boxspring tijdelijk een bepaalde geur afgeven, bijvoorbeeld door latex, hout, stof of verlijming. Belangrijk om te melden is dat deze geur ongevaarlijk is en doorgaans na een paar dagen goed luchten vanzelf verdwijnt. Heeft de topmatras of boxspring een vlek opgelopen? Deze kan op verschillende manieren gereinigd worden. Probeer het altijd eerst zonder de toepassing van reinigingsmiddelen. Het meeste vuil wordt opgenomen met een droge of vochtige doek. Probeer ook altijd te deppen en nooit te wrijven.

» Wil je meer tips voor de aanschaf van een boxspring? Laat het ons dan weten en we voorzien je graag van gerichte boxspring tips.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek