kwalitatief goede boxspring herkennen

Lekker slapen betekent overdag meer genot. Een uitgerust gevoel zorgt namelijk voor een beter humeur, een hogere productiviteit en meer plezier in de kleine basisdingen. Dat de nachtrust van cruciaal belang is hoeven we niet te onderstrepen, maar dat de juiste boxspring hieraan bijdraagt is een belangrijke noot. Zorg daarom dat je voor de juiste boxspring gaat. Een bed aanschaffen doe je immers niet elke dag en je zult doorgaans nog jaren vooruit moeten met het aangeschafte bed. Laat je dus informeren en zorg dat je kwaliteit herkent. Met ons blogartikel van vandaag helpen we je in ieder geval al op weg.

Let op de kwaliteitsverschillen

Ondanks het feit dat de boxspring als kwalitatief hoogwaardig te boeken staat zijn er onderling wel degelijk kwaliteitsverschillen. Deze verschillen zitten in het aantal pocketveren, het soort veren, het frame en het soort matras. Belangrijke aspecten die het verschil betekenen in een goed product of een minder goed product. Houd hierbij als vuistregel dat een boxspring in combinatie met een slecht matras eigenlijk hetzelfde is als een gewone goedkope lattenbodem met matras. De gewichtsverdeling en lichaamsondersteuning gaan verloren als je een kwalitatief slecht matras combineert met een boxspring. Zorg dat als het een pocketmatras betreft, het onderste matras ook een pocketmatras is en geen gewone binnenvering is. Anders loop je namelijk het risico dat bed naarmate van tijd langzaam doorzakt.

Het belang van de bodem en frame

Ook de bodem en frame vervullen een belangrijke rol. Vraag bijvoorbeeld na of het om een houten of stalen bodem gaat. Met een stalen bodem beschik je vanzelfsprekend over meer stevigheid dan met een houten bodem. Verder is ook de kwaliteit van de veren belangrijk. Stel voldoende vragen aan de betreffende verkoper. Aangezien een boxspring is voorzien van een hoes dien je er op letten dat deze afneembaar en wasbaar is. Het zou zonde zijn als de boxspring aan gebruiksvriendelijk verliest omdat je het simpelweg niet meer kan schoonmaken. Ten slotte is het formaat van het bed belangrijk. Houd rekening met de afmetingen van je huidige bed en vraag jezelf af of dit voldoet of niet. Niet alleen is dit belangrijk voor voldoende bewegingsvrijheid, maar ook qua het ruimtelijke plaatje in de slaapkamer. Jouw nieuwe bed moet immers bij en in de slaapkamer passen.

Nog meer luxe en comfort!?

Voor nog meer luxe kies je voor een elektrisch verstelbare boxspring. Hiermee zorg je voor een optimale rust- en slaaphouding. De motor van de elektrisch verstelbare varianten beschikt over een zogeheten netvrijschakeling. Magnetische velden en lawaai zijn dus verleden tijd. Een verstelbare boxspring betekent ligcomfort van het hoogste niveau.  Dankzij een ergonomisch afgestemde verdeling van het rug-, knie- en voetdeel worden alle afzonderlijke plekken van je lichaam tot in hun wenken bedient. En ook voor een momentje heerlijk tv kijken of een boek lezen is het kunnen verstellen van de boxspring een welkome aanvulling. Naast een optimale nachtrust voel je je dus koning in je eigen slaapkamer.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek