Hoe voorkom je ligkuilen in jouw matras?

Een ligkuil in een matras zorgt voor een ongemakkelijk gevoel, een slechte slaap en voor uiteenlopende frustraties. Naast een prettig bed is een goed matras van essentieel belang voor een optimale nachtrust. Uw lichaam komt namelijk in direct contact met het gebruikte matras. Met een weloverwogen keuze en de juiste afstemming op uw lichaam, kunnen ligkuilen in een matras echter worden voorkomen. Denk hierbij allereerst aan de hoeveelheid veren en de geschiktheid van een hard of zacht matras voor uw lichaamstype(s). We vertellen u graag meer.

Des te meer veren, des te beter de lichaamsverdeling

Ter verhoging van het lichaamscomfort worden matrassen vandaag de dag gevuld met kleine en soepele veren. Oudere matrassen stonden van oudsher veelal bekend als te hard, en met deze nieuwe opvulling is gekozen voor comfort. Het bijkomende voordeel is dat er meer veren met vierkante meter geplaatst kunnen worden. Zo heeft een moderne pocketveer matras zo’n 350 veren per vierkante meter, welke het meest geschikt is voor mensen met een gewicht tot honderd kilo. Hoe zwaarder het lichaamsgewicht, hoe meer veren gewenst zijn. Om een extreem voorbeeld te geven; bij een lichaamsgewicht van meer dan 150 kilo, raden we aan om voor 1000 veren per vierkante meter te gaan.

Om pocketveer matrassen aan te passen aan het ligcomfort wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een staaldraaddikte van maximaal 1,8 mm. Deze veren staan bekend als bijzonder soepel en kennen als voordeel dat ze lichter zijn en de boxspring matras dus minder zwaar is. Moderne veren zijn dan ook niet te vergelijken met de vroegere en ouderwetse veren.

De trieste oorzaak van ligkuilen

We hebben de laatste jaren gemerkt dat consumenten steeds goedkopere producten verlangen. Het gevolg hiervan is dat dit heeft gezorgd voor een druk op de productieprijzen. Door de gedwongen lagere productieprijzen is de geboden kwaliteit in verval geraakt. Het productieproces moet steeds goedkoper waardoor steeds meer wordt gekozen voor een mindere kwaliteit staal. Veel matrassen die tegenwoordig worden gekocht hebben hierdoor ingeleverd op de duurzaamheid en vertonen al binnen één of twee jaar al verval, waaronder ook de frustrerende ligkuilen.

Het onderscheid door onze eigen productie

Boxspringfabriek pakt het anders aan. De algemene trend is dat boxsprings en bijbehorende producten steeds goedkoper geproduceerd worden. Doorgaans wordt daarbij gekozen voor import uit de zogeheten lagelonenlanden. Omdat we altijd hebben vastgehouden aan het ambacht en onze eigen tradities, zijn we nooit afgestapt van de productie in eigen fabriek. Boxspringfabriek streeft namelijk naar kwaliteit en vakmanschap. Al onze producten worden in eigen fabriek geproduceerd. Met de hand, met onvoorwaardelijke liefde, en met vergaande passie.

We willen als Boxspring makers dan ook zo dicht mogelijk bij de klant staan om aan persoonlijke wensen te kunnen voldoen. Al onze materialen zijn van de hoogste kwaliteit en bovendien van Nederlandse origine. We zijn zo dan ook in staat om een levensduur aan te bieden van 20 tot 25 jaar voor onze boxsprings en voor onze boxspring matrassen geldt een levensduur van rond de 15 jaar. Voor een eenmalige investering kan dus voorlopig worden genoten van een optimale nachtrust.

» Meer nuttige tips voor de keuze voor een geschikte matras? Stel ons ook al je boxspring vragen en we helpen je graag verder met gerichte tips.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek