Slaapkamer trends 2015: rust en luxe bij boxspringfabriek.nl

In navolging op het eerdere artikel over de slaapkamer zomer trends van 2014 behandelen we vandaag de slaapkamer trends van dit jaar. Het jaar 2015 staat vooral voor rust en een luxueus gevoel. We brengen een derde van ons leven door in de slaapkamer, dus reden genoeg om in te spelen op de nieuwste trends. Juist omdat we er zoveel tijd doorbrengen zien we altijd ruimte voor verbetering. Is je slaapkamer toe aan een make-over? We geven je handige tips voor een innovatieve en eigentijdse slaapkamer.

De slaapkamer: een echte kamer in huis

De slaapkamer is meer dan een plek om de nachtrust in te gaan. De traditionele functie van de slaapkamer vervaagt langzamerhand. We brengen steeds meer tijd door in de slaapkamer en het draait niet meer uitsluitend om de nachtrust en intimiteit. De slaapkamer is een plek om je terug te trekken, tv te kijken, te mediteren, of lekker weg te dromen. Inmiddels vervult de slaapkamer een steeds belangrijkere rol en zou deze bijzondere kamer de aandacht moeten krijgen die het verdient.

Hoe groter het bed, hoe beter

De slaapkamer vormt een steeds belangrijkere rol en dat geldt ook voor het bed. Hoe groter het bed, hoe beter. Het bed wordt niet meer traditioneel gezien om alleen in te slapen, maar is inmiddels ook de belangrijkste eyecatcher van de slaapkamer. We kunnen het bed bijna zien als een mode-item. Als je van plan bent om een nieuw bed of nieuwe boxspring aan te schaffen, ga dan vooral voor een groot formaat. Vul je bed of boxspring op met bijpassende kussens. Het bed mag ook gerust een centrale positie krijgen, denk bijvoorbeeld aan het midden van de kamer, zodat het letterlijk het middelpunt is.

Maak van je slaapkamer een luxe hotelkamer

Aangezien we steeds meer tijd doorbrengen in de slaapkamer willen we ook dat deze ruimte steeds meer luxe en comfort biedt. Haal het luxe gevoel en de sfeer van een hotelkamer naar je eigen slaapkamer. Een luxueuze slaapkamer is één van de belangrijkste trends van dit moment. Creëer een comfortabele ruimte om te relaxen, om tot jezelf te komen. Hierbij kunnen we denken aan subtiele verlichting en stijlvolle, klassieke of juist moderne accessoires zoals meubels en bloemen en planten.

Heerlijk wegdromen in een diep bed met prettige royale kussens en een kwalitatief dekbed. De luxueuze hotel uitstraling vergt inzicht en inspiratie. Het kleurgebruik draagt ook bij aan een luxe sfeer; kies voor maximaal drie tinten en integreer rustige luxe kleuren. Hierbij kun je denken aan rustgevende kleuren zoals lichtblauw, wit, crème, lila of lichtgrijs. Zorg voor net dat beetje extra door de juiste sfeer te creëren met bijpassende verlichting.

Een oase van rust

De slaapkamer stond enkele jaren geleden nog in het teken van opvallende kleuren en aparte patronen. In de slaapkamer van 2015 geldt het tegenovergestelde. Wat we in 2015 vooral willen is een rustig slaapkamerinterieur. Rust. Een oase van rust. Creëer dit gevoel door het gebruik van van neutrale kleuren zoals wit, zachte pasteltinten en grijstinten. Ben je toch een liefhebber van opvallende en felle kleuren? Uiteraard mag dit nog steeds, maar beperk dit het liefst tot het bedtextiel en de accessoires.

» Heb jij al rekening gehouden met deze slaapkamer trends? Of heb je een interessante aanvulling? We horen graag meer van je.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek