slaapkamer trends zomer 2014 bij boxspringfabriek.nl

We zitten inmiddels alweer in de zomermaanden van een bewogen 2014. Doorgaans gebruiken we het voorjaar of de zomervakantie om onze slaapkamer een make-over te geven. We willen ons immers prettig voelen op de plek waar we toch een derde van ons leven doorbrengen. Juist omdat we er zoveel tijd doorbrengen zien we altijd ruimte voor verbetering. Ben je dus toe aan het vernieuwen van je slaapkamer? Graag geef ik je ter inspiratie een aantal slaapkamer trends mee.

Uiteindelijk gaat het om volledige rust

Waar we eerder graag werden omringd door felle kleuren en hippe patronen willen we nu graag het tegenovergestelde.  Neutrale kleuren, een prettig lentegevoel, volledige rust. Waan je in de zevende hemel met vriendelijke kleuren en zachte materialen. We hebben het dan over aangename crèmekleuren, grijstinten, en zachte pastelkleuren. Uiteindelijk gaat het in de slaapkamer natuurlijk wel om het vinden van je innerlijke rust. Zoals je steeds vaker ziet in alle takken van design voert wit de boventoon. Wit geeft ons namelijk een gevoel van rust, puurheid en schoonheid.

Haal de natuur in huis

De natuur. Een trend die we steeds vaker tegengekomen en die tegelijkertijd ook samenhangt met het vinden van rust. Meubilair en slaapkamer attributen in groene, witte en bruine tinten. Naast de kleur wit is ook groen een bijzonder rustgevende kleur. Groen zorgt voor een ontspannend gevoel. Groen is een combinatie tussen warm en koud. Groen is de kleur die we veelal in de natuur tegenkomen, een ideale achtergrondkleur voor het slaapkamer interieur, want we zijn gewend het overal te zien. Zo kun je bijvoorbeeld passend behangpapier en muurposters gebruiken met een natuurrijke uitstraling op de achtergrond.

Gun jezelf een beetje luxe

We houden doorgaans van luxe. We genieten dan ook met volle teugen wanneer ons in een luxe omgeving bevinden. Haal een stukje luxe in huis door dit luxe gevoel te introduceren in je eigen slaapkamer. Luxe betekent overigens niet gelijk dat het per se duur moet zijn. Met de nodige inspiratie kom je al gauw een heel eind. Denk aan stijlvol meubilair of gebruik elegante verlichting als sfeermaker in de slaapkamer.

Slaapkamer op maat: aangepast aan jouw wensen

Elke slaapkamer heeft haar eigen kenmerken. Zo verschillen slaapkamers onderling qua ruimte, vorm en indeling van elkaar. Niet elke boxspring of slaapkamer meubel is daarom geschikt voor elke type slaapkamer. Logisch is dan ook om jouw boxspring of slaapkamer meubelen aan te passen aan de kenmerken van de slaapkamer. In de meubelbranche zien we dit al veel langer en het lijkt nu ook de slaapkamer te hebben bereikt. Het op maat laten maken van slaapkamer attributen.

»  Meer slaapkamer inspiratie nodig? Stel je vragen in het reactieveld hieronder of laat het ons weten door contact met ons op te nemen. Succes!

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek