boxspring goede investering

Investeren in een boxspring? We staan wellicht niet altijd stil bij de belangrijkheid van deze eenmalige investering. Een boxspring heeft immers een levensduur van 20 tot 25 jaar. Vergeet daarbij niet dat we een groot deel van ons leven doorbrengen in bed. Met andere woorden, met de juiste keuze haal je een verstandige langetermijninvestering in huis. Met een goed afgestemde boxspring ben je op lange termijn verzekerd van een verhoogd slaapgenot. Waarom een boxspring een goede investering is zullen we vandaag verder toelichten.

Dagelijks voldoende nachtrust

Het is geen nieuws dat voldoende nachtrust essentieel is voor je gezondheid en op je algemene functioneren. Hoeveel uur precies? Hoewel het verschilt per persoon, kunnen we stellen dat jongeren tussen de 9 tot 10 uur slaap nodig hebben. Volwassenen zouden in principe aan 7 tot 8 uur slaap genoeg moeten hebben en ouderen hebben vaak al genoeg aan 7 uur of zelfs minder. Voldoende slaap is belangrijk voor zowel je lichaam als geest. Voor mensen die vaak sporten is slaap ook erg belangrijk, onder meer voor spierherstel.

Vermindering fysieke klachten

Een lange periode van slecht slapen kan zeer ernstige gevolgen hebben zoals obesitas, een verhoogde bloeddruk en een verhoogd aantal stress hormonen. Het bed waar je op slaapt speelt hierbij een belangrijke rol. Met de juiste keuze voor een bed (en matras) beïnvloed je het slaapgemak op positieve wijze en voel je jezelf op lange termijn vitaler en gezonder. Wanneer de boxspring en boxspring matras goed aansluiten op je lichamelijke kenmerken en voorkeuren zul je minder fysieke klachten hebben zoals rugklachten, nekpijn, en pijn in de schouders.

Duurzame aankoop

Een bed mag bestempeld worden als een duurzame aankoop. Het is niet ongewoon dat een boxspring een levensduur heeft van 15 jaar. De boxsprings van Boxspringfabriek hebben zelfs een levensverwachting van 20 – 25 jaar. Dit komt onder meer omdat we onze boxsprings zorgvuldig samenstellen en volledig met de hand produceren in onze eigen boxspringfabriek. De boxspring matrassen hebben verder een levensduur van 10-15 jaar. Duidelijk cijfers, toch? Met de juiste keuze en het juiste onderhoud kun je tientallen vooruit met de aangeschafte boxspring.

» Een langetermijninvestering gaat ongetwijfeld gepaard met een hoop vragen. Heb jij vragen? Start de discussie hieronder in het reactieveld, of stel ons persoonlijk al je vragen.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek