boxspring verbeterde nachtrust bij boxspringfabriek.nl

Boxsprings worden veelal in hotels gebruikt en dat is niet geheel zonder reden. De meeste hotels hebben dan ook echt boxsprings in plaats van andere type bedden, aangezien de belangrijkste dienst dat aan de gasten geleverd wordt uiteindelijk wel een goede nachtrust is. Waarom een boxspring nu zo comfortabel is en tot een betere nachtrust leidt gaan we je vandaag uitleggen.

Gezond leven begint bij een goede nachtrust

Een goede nachtrust is een essentieel onderdeel van een gezond leven. Het bed waar op geslapen wordt vormt een belangrijk onderdeel voor een goede nachtrust. Zo behoort het bed waarop je slaapt de lichaamscontouren gedurende het slaapproces te volgen, en toch voldoende tegendruk te geven. Zodoende kan het lichaam gesteund en gedragen worden. Het ideale bed bed zorgt voor enige tegendruk in de rugholte en veert in onder de heupen en schouders. Op deze wijze geniet het lichaam dan van een natuurlijke positie. Met als gevolg dat het volledige lichaam, zoals de spieren, wervels en bloedvaten, tot ontspanning kunnen komen.

En de rol van de boxspring?

Allereerst is een boxspring (of eigenlijk: boxspringcominatie) een onderstel op pootjes met daarop een matras en eventueel een topmatras.We kunnen dus eigenlijk stellen dat een boxspring een bedbodem en matras ineen is. De boxspring biedt hierdoor een goede ondersteuning over de gehele breedte en de gehele lengte van het bed.

De combinatie van het matras, bestaande uit soepele veren, en de onderboks die uit stevige veren bestaat, zorgt voor een optimale ondersteuning van het lichaam. Steeds vaker wordt er ook gekozen voor een topmatras wat het slapen nog een stuk comfortabeler en soepeler maakt.

Verder zorgt een boxspring voor een goede ventilatie door de de open structuur van de bodem en het matras. Ventilatie is vanzelfsprekend erg belangrijk voor een gezond en fris matras.

We gaan steeds vaker voor een boxspring

Steeds vaker wordt er door woninginrichters bij de slaapkamerinrichting gekozen voor een boxspring. We steken elkaar ermee aan, onder meer omdat we hotelbedden steeds vaker als referentiekader lijken te gebruiken. Naast het verhoogde slaapcomfort, zorgt de boxspring er ook voor dat de slaapkamer een luxueuze uitstraling krijgt. We zien dan ook steeds meer combinatiemogelijkheden zoals bijvoorbeeld elektrische boxsprings en zelfs boxsprings met ingebouwde tv’s.

» Heb jij zelf onlangs een boxspring aangeschaft en wil je jouw ervaringen delen? Laat gerust een reactie achter! Bij vragen kun je ook altijd bij ons terecht.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek