complete boxspring boxspringfabriek

Boxsprings worden steeds meer gezien als de norm bij de aanschaf van een nieuw bed. Een boxspring bestaat doorgaans uit de volgende combinatie: een bedbox, een matras en eventueel aangevuld met een topmatras. We horen je al denken. Maar hoe zit het nou precies? Wat is nu het verschil tussen een boxspring en een normaal standaard bed? In dit artikel zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen een boxspring en een bed. 

Verschil tussen een bed en een boxspring?

Een ledikant is een kale bedconstructie zonder bedbodem, matras of beddengoed. Bij een ledikant stel je zelf je bed samen, met een bedbodem en matras die bij jouw voorkeuren passen. De uiteindelijke combinatie hiervan is het algemene beeld van het bed zoals we die kennen. Een ledikant heeft doorgaans een lattenbodem of een spiraalbodem.

Een vrije vertaling van een boxspring is een”bak met springveren”. Een boxspring kan, zoals deze vrije vertaling doet suggereren, worden gekenmerkt als een comfortabel slaapsysteem. De reden hiervan is dat de matras-bedbodem combinatie als het ware twee onderdelen op elkaar heeft liggen. Een boxspring (of eigenlijk: boxspringcombinatie) is een onderstel op pootjes met daarop een matras en eventueel een topmatras. Een voordeel van een boxspring ten opzichte van bijvoorbeeld een ledikant is dat door de verschillende lagen een boxspring hoger is. Hierdoor verloopt het in- en uitstappen van de boxspring een stuk eenvoudiger.

Geconcludeerd kan worden dat een ledikant en een boxspring slaapsystemen zijn met elk hun specifieke eigenschappen. We zullen dieper ingaan op de samenstelling van de boxspring om je een beter beeld te geven.

Uit welke elementen bestaat een boxspring?

Het matras

Een boxspring matras kan doorgaans worden bestempeld als een binnenveringsmatras. Dit type matras bestaat uit de metalen vering, waardoor de luchtcirculatie wordt vergemakkelijkt. Dit komt ten goede van de ventilering. De springveren volgen de contouren van het lichaam en zorgen daardoor voor een hogere mate van comfort. Vaak wordt een topmatras gebruikt in aanvulling op de standaard boxspring matras.

Topper (topmatras)

Als de standaard boxspring matras wel een goede ondersteuning biedt, maar je toch net iets meer comfort wilt, dan kun je ervoor kiezen om een topmatras aan te schaffen. Een topper als extra aanvulling wordt bij boxspringsets steeds gebruikelijker. Doorgaans zijn de boxspring-combinaties waarbij toppers worden geleverd matrassen gestoffeerd. Hierdoor behoeft de topmatras alleen nog maar opgemaakt te worden.

De Boxspring-combinatie: alles-in-1

In principe is de correcte benaming voor een boxspring een ‘boxspring-combinatie’. De boxspring zelf bestaat eigenlijk alleen uit de bedbodem. Een boxspring-combinatie bestaat uit de volledige combinatie van een boxspring-bodem op pootjes, een matras en een eventuele topmatras. Allereerst bestaat de boxspring-bodem uit een beklede bak van hout of metaal op pootjes, met bonellvering of pocketvering. Hier bovenop bevindt zich de matras en daar bovenop dus eventueel een topmatras. De boxspring combinatie kan worden uitgebreid met een hoofd- en/of voetenbord.

» Ben jij overgestapt van een standaard bed naar een boxspring en wil je jouw ervaringen delen? Of wil je de overstap maken en heb je nog onduidelijkheden? Laat het ons weten via een reactie of neem contact met ons op.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek