checklist bed kopen

Een boxspring kopen is vaak geen eenvoudige opgave. Allereerst is een kwalitatief goede boxspring een langetermijnsinvestering. Een goed bed is namelijk niet goedkoop. Met de juiste afwegingen kun je echter wel jaren vooruit. En juist dit belang maakt de keuze zo moeilijk. Bovendien is de zoektocht naar de juiste boxspring niet altijd een beslissing die door één partner gemaakt kan worden. Vaak zijn de meningen van twee personen van belang. Het bed moet prettig liggen voor beide bedpartners en moet voor een ultieme nachtrust zorgen. Daarom geven we jou een checklist van handige shoptips voor jouw nieuwe boxspring.

Het belang van pocketvering

Beschikt het boxspring matras over pocketvering? Let er dan op dat ook het onderste matras over pocketvering beschikt. Dit wordt de zogenaamde ‘matrasbak’ genoemd. Belangrijk hierbij is om vast te stellen dat deze matrasbak niet uit binnenvering bestaat. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat na verloop van tijd de boxspring steeds meer zal gaan inzakken. Laat je daarom goed informeren over deze zogeheten ‘matrasbak’. Onderstaande tips lijken in sommige gevallen pietluttig, maar kunnen het verschil betekenen tussen een goede of slechte aankoop. Besteed daarom evenveel aandacht aan alle onderliggende criteria en zorg ervoor dat je aankoop een weloverwogen beslissing is.

 • Fysieke gesteldheid: ga vooral uitgerust op stap, een vermoeid lichaam vind namelijk alles prettig liggen.
 • Type matras: vraag naar het type matras dat is gebruikt en let ook op andere vraagstukken zoals de garantietermijn en verwachte gebruiksduur van de boxspring.
 • Lichaamsgewicht: als je zwaarder bent dan 80 kilo kies je niet voor een zacht matras, maar voor een koudschuim of een pocketvering matras.
 • Voorbereiding: bereid je voor, ga online op onderzoek uit voordat je daadwerkelijk gaat winkelen. Lees ook de reviews en bekijk de Sociale Media pagina’s van de aanbieders.
 • Kledinggebruik: draag gemakkelijke kleding, zodat je beter kunt beoordelen of de boxspring lekker aanvoelt.
 • Ligcomfort:
  • Liggen op de rug: worden de billen en rug correct ondersteund?
  • Liggen op de zij: zakken jouw schouders op comfortabele wijze weg?
 • Bewegingsgemak: lukt het draaien en keren eenvoudig?
 • Blijven vragen: blijf ook om informatie vragen in de winkel. Vragen stellen loont en ga ook eens proefliggen om tot een definitief oordeel te komen.

Bovenstaande check-list helpt je voor het grootste gedeelte op weg. Ook andere specifieke vragen kun je bij ons neerleggen. We hebben een passie voor boxsprings en bespreken alles rondom de boxspring dan ook graag met jou.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek