slaapkamer idee bloemen

De lente zit al helemaal in onze bol en we kunnen er niet langer meer op wachten. De lente moet naar huis worden gehaald en daarbij mag de slaapkamer natuurlijk niet worden overgeslagen. Pastelkleuren zijn hier ideaal voor, want die geven de ruimte een zachte look. Om een lentegevoel te creëren kun je daarom denken aan lichte meubels en lichte houtkleuren. Het is daarnaast heel leuk om het buitenhuize lentegevoel naar binnen te halen door details die eigenlijk zijn bedoeld voor buitengebruik. Denk daarbij aan voorwerpen als potten en planten die ook eenvoudig zijn toe te passen in kleur of structuur. De lente naar de slaapkamer halen hoeft dus niet eens lastig te zijn; een verfrissend servies, sfeervolle kaarsen, kleurrijke sierkussens en gezellige lantaarns. Maar ook glaswerk in blauw en groentinten met lente bloemen en bloesemtakken werkt sfeerverhogend. Allemaal zodat je maar dat vrolijke buitenleven gevoel naar binnen haalt.

Verbloem de slaapkamer

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in een lente-achtige kamer zijn bloemen, heel veel bloemen. Bij geschikte bloemen voor de slaapkamer kun je zoal denken aan hyacinten, tulpen en natuurlijk ook blauwe druifjes. Zorg bijvoorbeeld eerst voor een soort van altaar op de buffetkast. Hierbij kun je verschillende vaasjes gebruiken en variëren in zowel de hoogte als breedte. Zet die vaasjes maar vol met voorjaarsbloeiers.

bloemen slaapkamer lentegevoel

Was het maar altijd lente

Er zijn maar liefst 88 verschillende soorten narcissen die allemaal afstammen van de wilde narcis. En je raadt het al; het zijn deze bloemen die zich uitstekend lenen voor gebruik in de kamer. Van narcissen krijg je immers meteen een energiek gevoel. Je klaarmaken voor het bruisende voorjaar doe je daarom ook door narcissen in te zetten. De stijlvolle strakke lijnen van de Narcis passen ook nog eens bijzonder goed bij moderne stijltrends. Wat doe jij om de lente alvast in huis te halen? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht. Ook kun je altijd bij ons terecht voor nog meer inspiratie.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek