gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek

Nu we toch in de lente stemming zijn, denken we natuurlijk meteen aan al die vrolijke kleuren die daarbij horen. Wat te denken van bijvoorbeeld geel? Geel is onder de kleuren immers het zonnetje in huis. Wat de reden daarvan is? Geel is de kleur die voor ruimte, licht en energie zorgt. Toch is geel vooral een bijkleur, gebruik geel dan ook niet als voornaamste kleur in een ruimte. Je hoofd kan daar immers niet goed tegen, zo zorgt geel — ondanks de vele voordelen — ook voor verwarring. Maar of je nu een complete wand geel besluit te schilderen of alleen geel als accentkleur inzet, het is een ieder geval een gedurfde kleur voor de echte creatievelingen. Reden genoeg om geel tijdens de lente naar de slaapkamer te halen.

Hoe kun je gele accenten het beste toepassen?

Geel in zijn felste vorm is het type kleur dat het (bijna) altijd goed doet op een enkele wand van bescheiden formaat. Wil je met geel liever zorgen voor rust en licht? Ga dan bij voorkeur voor een lichtere of vergrijsde tint geel. Combineer de kleur geel altijd met basiskleuren zodat de gele tinten niet te schreeuwend worden. Geel combineert bijvoorbeeld uitstekend met de basiskleuren zoals wit, grijs en zwart. Voor een traditioneel gevoel kun je ook gaan voor een combinatie met bruintinten. Ga je toch voor meer durf in de slaapkamer? Combineer de kleur dan met een andere felle kleur, zonder daarbij te overheersend te worden. Zo zou een lichtere tint van oranje goed passen bij geel.

slaapkamer geel

Máár,

De kleur is niet aan te raden om te gebruiken in ruimtes waar je eet. Wetenschappers stellen namelijk dat de spijsvertering wel eens zou kunnen worden verstoord door de kleur. Aan de andere kant staat geel staat voor communicatie en creativiteit, dit komt omdat deze onze hersenen prikkelt. De boodschap lijkt daarmee duidelijk, kies voor geel, maar doe dat met mate. Houd echter wel rekening met de gezegde dat ‘less’ in dit geval toch echt ‘more’ is.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek
slaapkamer design
hoeslaken inspiratie 1