slaapkamer design

De slaapkamer moet natuurlijk een functie hebben en daarmee een praktische invulling. Tegelijkertijd wil je ook dat de kamer prettig oogt en een dosis gezelligheid heeft. Er is dan ook niets fijner dan uitgeslapen wakker te worden in een prettige slaapkamer die de juiste sfeer heeft. We geven je daarom graag 9 tips om de slaapkamer nog gezelliger te maken.

1. Verlichting

Met name in die donkere wintermaanden wil je een knusse sfeer hebben in de slaapkamer. Dit doe je op slimme wijze door met de verlichting te spelen. In plaats van een enkele lamp is het bijvoorbeeld aan te raden om juist verschillende kleinere lampen te gebruiken.

2. Schapenvacht

Schapenvacht doet het altijd goed. Een prettige schapenvacht op de grond ziet er niet alleen gezellig uit, maar voelt ook heerlijk aan bij het uit bed stappen. Ga overigens niet voor de goedkopere vochten, die slijten namelijk sneller en ogen dan ook een stuk lelijker. Een duurdere vacht werpt op langere termijn dan ook zeker haar vruchten af.

3. Het bed moet af zijn

Het bed is uiteraard de trekpleister van de kamer. Zorg er daarom ook voor dat het bed er mooi uitziet. Mocht je beschikken over een simpel bed dan kun je al makkelijk het verschil maken met een hoofdbord en nachtkastjes.

4. Kies de juiste materialen

De materialen in de slaapkamer zijn een stuk belangrijker dan je denkt. Zo zorgen steigerhouten slaapkamer meubels al meteen voor een gezellige sfeer op.

5 . De kracht van mooi dekbedovertrek

Oftewel de kracht van eenvoud. Het dekbedovertrek kun je namelijk makkelijk veranderen en een passend overtrek hoeft niet eens veel te kosten. Toch zorgt het voor een aanzienlijk verschil in de algehele uitstraling van de slaapkamer.

6. Ga voor sprekende kleurcombinaties

De ene kleur roept zakelijkheid en kilheid op, de andere staat juist weer voor romantiek en ook een retro look bereik je door voor de juiste kleurencombinatie te zorgen. Experimenteer daarom en beoordeel welke kleuren passen bij de rest van het interieur.

7. Decoratie en accessoires

Dit spreekt in feite voor zich. De kamer wordt al snel gezelliger als er wordt gekozen voor decoratie elementen. Kussens, kleden en knuffels maken de slaapkamer warmer en knusser. En wat te denken van kaarsen? Die maken het sfeertje helemaal af.

8. Weg met die TV

Houd je ervan om TV te kijken in de slaapkamer? Logisch, maar het ziet er niet bepaald gezellig uit. Gelukkig kun je de TV ‘verstoppen’, waarbij je zelf wel in kunt vullen hoe je dit doet. Zorg er in ieder geval voor dat de TV niet in het zicht staat als je de kamer betreedt.

9. Ga voor gezellige muurdecoratie

Een effen muur is mooi en modern, maar of muurdecoratie kan net dat beetje extra geven. Ga bijvoorbeeld voor kleine, smaakvolle schilderijen die vooral niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. De verschillende decoraties moeten gezamenlijk bijdragen aan meer sfeer.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek