bed of boxspring

De laatste jaren is de boxspring steeds gewilder, maar nog altijd zijn ledikanten populair. Het gaat hier immers wel om het traditionele bed. Een boxspring en een ledikant verschillen dan ook op verschillende punten van elkaar, natuurlijk het uiterlijk, maar ook op het gebied van comfort en ondersteuning. Maar wat is eigenlijk het voordeel van een boxspring ten opzichte van een ledikant? We sommen het hieronder voor je op.

Boxspring vs. ledikant

Een ‘bak met veren’; dat is de letterlijke betekenis van het woord boxspring. Oftewel een onderstel, de box, op pootjes. In dit onderstel zitten allerlei springveren verwerkt, die over de gehele breedte van het bed voor veerkracht zorgen. Dankzij de combinatie van een boxspring een matras, waarin twee lagen vering met elkaar zijn gecombineerd, krijgt het lichaam van de gebruiker volop ondersteuning. Hierdoor wordt voor een optimaal ligcomfort gezorgd.

Een ledikant is op haar beurt weer een bedconstructie met lattenbodem en matras. Door het afzonderlijk kunnen kiezen voor de lattenbodem en het matras, kun je een ledikant helemaal naar eigen wens samenstellen. De combinatie van deze twee onderdelen zorgt voor het bed zoals we deze algemeen kennen. Het uiteindelijke ligcomfort en de geboden veerkracht van dit type bed hangen volledig af van het soort matras en de lattenbodem.

Voordelen van een boxspring

De boxspring biedt verschillende voordelen als deze wordt vergeleken met de ledikant:

  • Uiterst comfortabel slaapsysteem met een bijzondere goede ligcomfort. Dit komt door de dubbele laag vering.
  • Dankzij de open verenstructuur zorgen boxsprings voor een goede luchtcirculatie en ventilatie.
  • In principe geschikt voor alle soorten slapers; dankzij de ruime keuze uit bedbodems, matrassen en toppers.
  • Dankzij de hoogte van de boxspring is het eenvoudig om in en uit te stappen. Dit is vooral handig voor mensen met fysieke ongemakken.
  • Geheel naar wens samenstellen; keuze uit losse bedbodem, matras, hoofdbord en topper.
  • Luxueuze uitstraling en daarmee een goede aanwinst voor de slaapkamer.

Voordelen van een ledikant

Ledikanten hebben op hun beurt ook weer voordelen ten opzichte van boxsprings. De voordelen van een ledikant op een rij:

  • Meestal goedkoper dan een boxspring.
  • Eenvoudiger te reinigen.
  • Minder massieve aanblik van het bed.

Voor welke variant moet je kiezen?

Meerdere factoren beïnvloeden de keuze voor één van de twee varianten. De lengte, gewicht, leeftijd en slaaphouding, maar ook andere eigenschappen. Heb je het al gauw warm en zweet je veel in bed? Of heb je te maken met overgevoelige of pijnlijke gewrichten? Door de juiste keuze, geniet je elke nacht van een verbeterde nachtrust. Laat je daarom goed informeren over welk bed bij jou en jouw persoonlijke kenmerken past.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek