bohemian slaapkamer

Een kleurrijk geheel, het gebruik van prints en een groot aantal accessoires moet ervoor zorgen dat het ultieme gevoel wordt bereikt in de slaapkamer: het bohemian gevoel dat staat voor vrijheid en rust. Misschien een klein beetje extravagant, maar heel smaakvol en vooral werelds. Je moet het daarom in je hebben om grenzeloos te denken, groots en gedurfd. Deze steeds populairdere stijl zorgt voor een fris en vrolijk gevoel. Haal de zomer alvast naar de slaapkamer.

Handig omgaan met kleuren

Kleur is belangrijk in deze stijl, maar wel op subtiele wijze. Doe het zorgvuldig door te gaan voor de witte kleur en daar natuurlijke elementen aan toe te voegen. Daarbij kun je denken aan veren, hout, papier en wol. Aanvullende kleuren voor de accessoires zijn bijvoorbeeld goud, zilver, zwart en bruin. Uiteraard lenen wit en grijs zich altijd voor het krijgen van meer balans in het kleurgebruik. Wil je toch kiezen voor een avontuurlijk geheel dan ga je voor paars, roze, oranje, groen, blauw en rood: oftewel opvallende kleuren. Door verschillende soorten materialen te gebruiken ga je voor warmte en durf. Groene planten mogen ook zeker niet missen in deze opzet. Lekker groen en ook lekker veel planten.

bohemische slaapkamer

De rol van materialen en accessoires

Vintage heeft weer de weg teruggevonden naar het interieur en de slaapkamer is daar geen uitzondering op. Om aan vintage materialen te komen, kun je het best terecht in de tweedehandszaak. Ook de plaatselijke markt of de wereldwinkel kunnen uitkomst bieden. Omdat het in veel gevallen gaat om al gebruikte onderdelen, zit er vaak een verhaal achter de accessoire of het meubelstuk. Ga bij de kussens voor fijne materialen als velours en katoen, maar ook sfeervolle franjes mogen niet ontbreken. Op de vloer worden kleden steeds gebruikelijker, ga daarbij voor verschillende kussens en een gezellige zithoek. Verder is het natuurlijk altijd een goed idee om souvenirs en elementen uit jouw reizen in de kamer terug te laten komen. Deze zijn uniek, speciaal en persoonlijk.

bohemian slaapkamer trend

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek