Slapen op zolder, lekker afgezonderd op de bovenste verdieping van het huis. Een zolderkamer inrichten kan best een flinke uitdaging zijn. In veel woningen is de zolderruimte niet heel erg groot en daarnaast beschikken de meeste zolders over schuine wanden en is de hoeveelheid daglicht ook beperkt. Het is daarom belangrijk om de juiste kleuren te kiezen en ook aandacht te besteden aan de vloer. We helpen je graag een handje door je een aantal tips en inspiratiebronnen te geven voor een slaapkamer op zolder.

De voorbereiding

Als de zolder goed geïsoleerd is, heb je tijdens de wintermaanden genoeg warmte. Vaak is er ook genoeg loopruimte en ruimte om te staan op zolder. Zorg wel dat de zolder een veilige plek wordt en dat begint vooral met de trap; zorg ervoor dat je over een vaste trap beschikt. Zorg daarnaast voor genoeg daglicht en frisse lucht. Een dakraam kan daarbij een goede oplossing zijn. Genoeg daglicht zorgt er ook voor dat de zolder meer ruimte krijgt.

slaapkamer op zolder idee

De invloed van de ramen

Dankzij de schuine daken kan er vaak ook met de ramen worden gespeeld. Dit kan onder meer via raambekleding voor dakramen. Raambekleding is er vandaag de dag in allerlei varianten. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol, vooral om voor meer sfeer te zorgen. Vermijd vooral één grote lamp die de taak krijgt om de hele ruimte te verlichten, maar zorg ook voor aanvullende lampen, zoals een staande lamp en bedlampjes.

Aandacht voor details

Besteed verder ook nadrukkelijk aandacht aan de kleine details. Dit doe je door voor accessoires te zorgen die sfeerverhogend werken. Schuine wanden hoeven daarbij geen probleem te zijn, zolang je er maar handig mee omgaat. Denk aan een kastensysteem tegen een schuine wand of een bedstee. Kastensystemen voor schuine wanden zijn tegenwoordig gewoon te koop en vormen de ultieme oplossing voor op zolder.

slaapkamer zolder

» Heb jij nog tips om van je zolder de ultieme slaapkamer te maken? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek