slaapkamer trend 2017

Rust en kalmte staan centraal in de trends voor 2017. De slaapkamer is immers de plek in huis waar je tot jezelf kan komen en uitgebreid kunt uitrusten. De slaapkamer mag daarom best een plek zijn waar je veel aandacht besteed aan de inrichting. Probeer daarom gebruik te maken van een beperkt aantal kleuren, het liefst één. Wit als basiskleur is daarbij altijd een verstandige keuze.

Natuurlijke elementen

Slaapkamers krijgen meer rust als je natuurlijke kleuren, materialen en elementen inzet. Ga daarom voor een houten vloer of neem rieten of houten accessoires op in de slaapkamer. Verder zou je ook jouw boxspring tegen een houten muur kunnen plaatsen. Dit staat lekker warm als je gaat voor een dekbedovertrek van een lichte kleur.

slaapkamer trends 2017

De vloer doortrekken

Uiteindelijk toch wel de meest geziene trend van 2017. Het idee hierachter is om de houten vloer door te trekken naar de wand. Daardoor lijkt je slaapkamer een heel stuk groter en zorgt het ook voor meer rust in de ruimte.

Slaapkamer warmer maken met vloerkleed

Vloerkleden zijn weer helemaal in. Met vloerkleden bedoelen we overigens niet alleen vachten van schapenwol, maar ook hoogpolige vloerkleden. Met een aantrekkelijk kleed onder de boxspring wordt de kamer in stijl afgemaakt. Natuurlijk staat het ook schitterend, maar het voelt ook lekker aan als je uit bed stapt. Dubbel voordeel dus!

slaapkamer trend 2017 vloerkleed slaapkamer

» Welke slaapkamer trend voor 2017 zie jij wel zitten voor bij jou in de slaapkamer? Of heb je bepaalde aanvullingen? Laat het ons gerust weten door te reageren op dit bericht.

slaapkamer idee bloemen
gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek