slaapkamer idee bloemen

De lente in je bol? Haal de lente naar de slaapkamer!

De lente zit al helemaal in onze bol en we kunnen er niet langer meer op wachten. De lente moet naar huis worden gehaald en daarbij mag de slaapkamer natuurlijk niet worden overgeslagen. Pastelkleuren zijn hier ideaal voor, want die geven de ruimte een zachte look. Om een lentegevoel te creëren kun je daarom denken aan lichte meubels en lichte houtkleuren.

gele accenten in slaapkamer Boxspringfabriek

Geel brengt het zonnetje terug in huis én de slaapkamer

Nu we toch in de lente stemming zijn, denken we natuurlijk meteen aan al die vrolijke kleuren die daarbij horen. Wat te denken van bijvoorbeeld geel? Geel is onder de kleuren immers het zonnetje in huis. Wat de reden daarvan is? Geel is de kleur die voor ruimte, licht en energie zorgt. Toch is geel vooral een bijkleur, gebruik geel dan ook niet als voornaamste kleur in een ruimte. Je hoofd kan daar immers niet goed tegen, zo zorgt geel — ondanks de vele voordelen — ook voor verwarring. Maar of je nu een complete wand geel besluit te schilderen of alleen geel als accentkleur inzet, het is een ieder geval een gedurfde kleur voor de echte creatievelingen. Reden genoeg om geel tijdens de lente naar de slaapkamer te halen.

hoeslaken inspiratie 1

Geschikte hoeslaken kiezen? Een aantal handige tips

Een prettig hoeslaken verhoogt het comfort tijdens het slapen, gaat lang mee en geeft de slaapkamer een verbeterde uitstraling. Maar bij het uitzoeken van een hoeslaken wordt er vaak gestuit op het overweldigende aanbod. Er zijn immers veel soorten criteria om rekening mee te houden: kleuren, soorten, maten en materialen. En dan ook nog al die lastige varianten; badstof, percal, egyptisch katoen, jersey, anti-allergie hoeslaken voor topper. We geven je daarom een aantal tips voor het uitkiezen van het perfecte hoeslaken.

bohemian slaapkamer

Slaapkamer inspiratie: slapen in de bohemian stijl

Een kleurrijk geheel, het gebruik van prints en een groot aantal accessoires moet ervoor zorgen dat het ultieme gevoel wordt bereikt in de slaapkamer: het bohemian gevoel dat staat voor vrijheid en rust. Misschien een klein beetje extravagant, maar heel smaakvol en vooral werelds. Je moet het daarom in je hebben om grenzeloos te denken, groots en gedurfd. Deze steeds populairdere stijl zorgt voor een fris en vrolijk gevoel. Haal de zomer alvast naar de slaapkamer.

slaapkamer trend 2017

Slaapkamer trends van 2017? Dit zijn ze!

Rust en kalmte staan centraal in de trends voor 2017. De slaapkamer is immers de plek in huis waar je tot jezelf kan komen en uitgebreid kunt uitrusten. De slaapkamer mag daarom best een plek zijn waar je veel aandacht besteed aan de inrichting. Probeer daarom gebruik te maken van een beperkt aantal kleuren, het liefst één. Wit als basiskleur is daarbij altijd een verstandige keuze.

bed of boxspring

Ledikant of boxspring: wat is het verschil?

De laatste jaren is de boxspring steeds gewilder, maar nog altijd zijn ledikanten populair. Het gaat hier immers wel om het traditionele bed. Een boxspring en een ledikant verschillen dan ook op verschillende punten van elkaar, natuurlijk het uiterlijk, maar ook op het gebied van comfort en ondersteuning. Maar wat is eigenlijk het voordeel van een boxspring ten opzichte van een ledikant? We sommen het hieronder voor je op.

boxspring begrippenlijst 1-680x380

Boxsprings en bedden: een complete begrippenlijst

Binnen de wereld van boxsprings wordt natuurlijk met allerlei technische termen gesmeten. Wanneer je op zoek gaat naar een boxspring is het daarom handig om te weten wat er daadwerkelijk wordt bedoeld met de verschillende definities. Om dit enigszins te verduidelijken zorgen we daarom voor een handige begrippenlijst. Zo ben je goed voorbereid en weet je helemaal waar je aan toe bent.

Slaapkamer op zolder? Zó ga je handig om met de ruimte

Slapen op zolder, lekker afgezonderd op de bovenste verdieping van het huis. Een zolderkamer inrichten kan best een flinke uitdaging zijn. In veel woningen is de zolderruimte niet heel erg groot en daarnaast beschikken de meeste zolders over schuine wanden en is de hoeveelheid daglicht ook beperkt. Het is daarom belangrijk om de juiste kleuren te kiezen en ook aandacht te besteden aan de vloer. We helpen je graag een handje door je een aantal tips en inspiratiebronnen te geven voor een slaapkamer op zolder.