Boxspring Matrassen

Belang van een goede boxspring matras

Voor een goede nachtrust is ontspanning van de spieren van groot belang. Het is daarom belangrijk dat uw lichaam wordt gedragen door het matras. Een te harde of te zachte boxspring matras geeft dan ook geen goede ondersteuning aan uw lichaam. Het is van belang dat u zich hiervoor goed laat informeren.

Een handige vuistregel voor de keuze voor een boxspring matras is dat in de zijligging de schouders en de heupen zo recht mogelijk ten opzichte van elkaar staan, oftewel evenwijdig. Als in de zijligging de schouders en heupen aan de bovenkant uit elkaar draaien dan ondersteunt de boxspring matras niet genoeg en is deze dus te zacht. Als in de zijligging de schouders en heupen aan de bovenkant naar elkaar toe draaien dan ondersteunt de boxspring matras te veel en is hierdoor dus te hard. 

Boxspringfabriek-productieproces-boxspring-6-

Topper (Topmatras)

Als de boxspring matras wel een goede ondersteuning geeft maar u toch net iets meer ligcomfort wenst, dan is er de mogelijkheid om een topper te gebruiken. Een topper is in verschillende soorten samenstellingen te krijgen.

  • Latex topper: deze topper is een zacht maar toch veerkrachtige toplaag met een goede ventilatie en geeft een extra comfortabel gevoel.
  • Traag schuim topper (Nasa): deze topper heeft een druk verlagende werking en geeft het echte nest gevoel. Het traag schuim sluit perfect aan op het lichaam en ontlast de drukpunten van uw lichaam. Door onze uitgebalanceerde materiaal keuze is het veranderen van lig-houding ook geen probleem. De toplaag zal u direct volgen en weer correct aansluiten.

Topper (Topmatras)

  • HR comfort topper: de HR topper heeft een vulling van koudschuim en is in verschillende hardheden verkrijgbaar. Deze zal door de zachtere vulling zorgen voor meer comfort op een hardere matras. De topper wordt ook gebruikt om de naad tussen de twee matrassen weg te halen. Zo kan eenieder de matras kiezen die het beste bij het lichaam aansluit, maar toch samen op een geheel slapen. Bij een verstelbare boxspring of andere verstelbare bodem is een topper nodig met een split aan het hoofdeinde zodat de boxspring of bodem onafhankelijk van elkaar versteld kan worden.

Gestoffeerde boxspring matras

Een gestoffeerde boxspring matras wordt veelal toegepast bij een boxspring. De rand van de matras wordt dan in de zelfde stof als de boxspring bekleed. Het binnenblad, ook wel spiegel genoemd, is van een goed ventilerende tijk. Gestoffeerde boxspring matrassen zijn ook in elk comfort te krijgen. Het is niet de bedoeling dat er dan rechtstreeks op de matras geslapen word. Op de gestoffeerde boxspring matras wordt een topper gelegd. De topper wordt dan alleen opgemaakt. Dit kan in de vorm van uitsluitend een hoeslaken, of ook in combinatie met een molton.

» Wilt u meer weten over onze boxsprings? Kom naar onze showroom / fabriek en laat u inspireren. Wilt u direct contact? We staan voor u klaar.

Wilt u meer weten over uw boxspring of een kijkje komen nemen in onze fabriek? Neem contact op of kom langs.